مهد دمکراسی و آزادی ؛ بزرگترین متحد امریکا
کمیته انتخابات عربستان اعلام کرد که میزان مشارکت مردم در انتخابات شورای شهر این کشور 39 درصد بوده است. البته مشارکت 39 درصدی از تعداد یک میلیون و هشتاد هزار نفری است که برای مشارکت در انتخابات، ثبت نام کرده بودند. به معنای دیگر از مجموع 27 میلیون و یکصد هزار نفر جمعیت عربستان سعودی، تنها یک میلیون و هشتاد هزار نفر برای شرکت در انتخابات ثبت نام کردند که از این تعداد، فقط 430 هزار نفر به پای صندوقهای رای رفتند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، کمتیه سراسری انتخابات عربستان اعلام کرد که تعداد آراء مأخوذه 432 هزار و 559 رأی از مجموع یک میلیون و 83 هزار و 686 نفری بوده است که برای رای دادن ثبتنام کرده بودند.
دور نخست انتخابات عربستان برای شورای شهر سال 84 برگزار شد که در سال 88، این دوره را دو سال دیگر تمدید کردند تا امسال دومین دور انتخابات برگزار شود.
در حالی که ملک عبدالله بن عبدالعزیر پادشاه سعودی در سخنرانی عید روز ملی این کشور سخنرانی کرد و وعده کرد که زنان میتوانند از سال 94 هم رای بدهند و هم نامزد شوند، اما هنوز جامعه زنان از حق شرکت در انتخابات محروم است.
با این همه، نقش شوراهای شهر عربستان نه اجرایی است نه قانونگذاری بلکه تشریفاتی است و فقط نقش نظارتی و مشورتی برای شاه این کشور را دارد. علاوه بر این، رایدهندگان فقط نیمی از اعضای شورای شهر را انتخاب میکنند و نیمی دیگر انتصابی است و مستقیما از طرف شاه سعودی و سران این کشور منصوب میشوند.
عربستان در کل شهرهای خود 285 شورای شهر دارد که هزار و 634 کرسی دارد و مردم فقط نیمی از آنان را انتخاب میکنند و دولت سعودی نیمی دیگر را مستقیما نصب میکند.